• Gratis digitale drukproef
  • Gratis verzending
  • Duurzaam en groen

Veelgestelde vragen groeipapier

- Kan ik groeipapier zelf bedrukken?
Ja, dit kan, maar wel alleen met een inkjetprinter. Met een laserprinter of andere printer worden de zaadjes in het groeipapier namelijk geroosterd of geplet, waardoor ze niet meer kunnen ontkiemen. Wanneer u zelf groeipapier bedrukt, is er kans dat de zaden tijdens het printen losraken waardoor de printer kan beschadigen. Dit is niet de verantwoordelijkheid van Greengiving.
 
- Welke bestandsformaten kan ik aanleveren voor de bedrukking?
Wanneer u de bedrukking voor een product aanlevert, kunt u dit doen door middel van de bestandsformaten EPS, AI, PDF of Word. De bestanden moeten gevectoriseerd zijn en er moeten lettercontouren gebruikt zijn.
 
- Wat is een gevectoriseerd bestand?
Een gevectoriseerd bestand is een grafische afbeelding die is opgebouwd uit vectorinformatie. Deze afbeelding wordt gemaakt in een grafisch tekenprogr./m2ma. Doordat de objecten uit vectoren bestaan kunnen ze onbeperkt geschaald worden, met behoud van kwaliteit. Een vector afbeelding kan dus (in tegenstelling tot een pixelbestand) bijvoorbeeld 1000% vergroot of verkleind worden terwijl alle details haarscherp intact blijven.
 
- Wat zijn lettercontouren?
Dit is tekst dat is omgezet in objecten (vectoren). De tekst is dan voor elke printer of drukpers geschikt om te verwerken. Lettercontouren zorgen ervoor dat teksten niet verspringen of veranderen van lettertype. We raden u dan ook zeker aan om lettercontouren te gebruiken. Zo voorkomt u fouten in uw drukwerk!
 
- Is volvlakken mogelijk?
Aangezien groeipapier vol ‘hobbelige’ zaden zit, is het bedrukken van grote vlakken met inkt niet mogelijk. Hierdoor kunnen namelijk strepen door het vlak heen ontstaan, wat niet mooi is. Naast de tip om vlakken te vermijden, raden we u aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van een duidelijk lettertype. Kleine en smalle letters kunnen namelijk dichtlopen.
 
- Welke kleur heeft groeipapier?
We maken gebruik van natuurlijk, ongebleekt papier waarvan de kleur gebroken wit is. Andere kleuren op aanvraag mogelijk.
 
- Hoeveel zaden zitten er in een A4?
In een groeipapier met A4-formaat zitten tussen de 200 en 400 zaden. Dit is afhankelijk van de soort zaden.
 
- Welke soorten groeipapier zijn er?
Wij leveren groeipapier in twee varianten: 80 gr./m2 en 200 gr./m2. De 80 gr./m2 versie bestaat uit twee dunne lagen papier met daartussen bloemzaden. Het 200 gr./m2 papier is met de ouderwetse pulpmethode gemaakt, net als vroeger. In het papier worden dus ook zaadjes verwerkt. Dit is standaard een mix van zomerbloemen, maar basilicum is mogelijk op aanvraag. Vanaf 1000 stuks is er keuze uit meer soorten zaden.